İftara pratik tarif: Muhallebili revani tatlısı

Muhallebili revani tatlısı iftar menüsüne yakışan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Evde bulunan malzemelerle yapılan muhallebili revani tatlısı keki, şerbeti ve muhallebisi olmak üzere üç aşamadan oluşsa da oldukça pratik bir tatlıdır. İşte iftara kolay tatlı tarifi...

İftara pratik tatlı tarifi arayanlar için muhallebili revani tatlısı tarifi hazırladık. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle mutlaka denemek isteyeceğiniz bu tatlı irmikle yapılan kekin üzerine şerbet dökülerek ve son olarak muhallebiyle tatlandırılarak hazırlanıyor. Muhallebili revani tatlısının püf noktası ise şerbetinin ılık dökülmesidir. İftara kolay tatlı arayanlara adım adım lezzetin tarifi sizlerle...

MUHALLEBİLİ REVANİ TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Keki için malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1, 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler:

3 su bardağı şeker

3, 5 su bardağı su

Muhallebi için malzemeler:

4 su bardağı süt

4 yemek kaşığı mısır nişastası

4 yemek kaşığı şeker

1 adet şekerli vanilin

MUHALLEBİLİ REVANİ TATLISI TARİFİ

Muhallebili revani tatlısı için önce şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Genelde unutuluyor ve soğuması zor oluyor.

Ardından tatlının kekini hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, sıvı yağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından sırasıyla irmiği, unu e kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Karışımı yağlanmış borcama veya tepsiye dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Muhallebili irmik tatlısı pişerken muhallebiyi hazırlayın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak hazırlayın. Kaynamaya başalyınca ve kıvam alınca ocaktan alın.

Keki fırından çıkarttığınızda ilk sıcağı çıkması için 15 dkaika bekleyin. Soğuk keke ılık şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Ardından muhallebiyi kekin üzerine gedirin.

Dilimledikten sonra fıstıkla veya meyveyle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.