Pratik tatlı tarifi arayanlar için kalburabastı tarifi hazırladık. İftar menüsünde tatlıya hala karar veremediyseniz şerbetli tatlılar arasında yer alan kalburabastı tatlısı iyi bir alternatif olabilir.
Kalburabastı tatlısı hamuruna kalburla şekil verildiği için adı böyle kalmış. Hamur üzerindeki şekilleri süzgeçle de verebilirsiniz. Kalburabastı tatlısı servisi için fıstık veya Hindistan cevizi ile süslenebilir. Evde bulunan malzemelerle yapılan kalburabastı tatlısının yapılışı ve malzemeleri sizlerle...
KALBURABASTI MALZEMELERİ NELERDİR?
1 su bardağı süt
2 su bardağı Ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
KALBURABASTI NASIL YAPILIR?
Kalburabastı tatlısı için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekerini, suyunu ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Ocağınızın kısık ateşinde 20 dakika kadar daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin. Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.