KADİR TEKİN
İftara kolay tatlılar araştırılıyor. Özellikle hafif tatlılar iftar menüsünde favori oluyor. Şerbetli tatlı yerine limonlu parfe tarifini deneyebilirsiniz. Hem lezzetli hem de hafif. İçerisinde limon ve sütün bulunduğu bu tatlı C vitamini yüklü. İşte kolay tatlı limonlu parfenin yapılışı ve malzemeleri...
LİMONLU PARFE İÇİN MALZEMELER
2 adet limon
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet kremşanti
2 yumurta
1 paket petibör bisküvi(burçak bisküvi de olabilir)
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
LİMONLU PARFE TARİFİ
Limonlu parfe için öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
Dolaptaki kremşantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını kremşantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün. Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.
Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun. Limonlu parfeyi isteğinize göre kayısı kurusu veya başka meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da gezdirebilirsiniz.