Ramazanda günün en çok aranan soruları arasında “Bugün ne pişirsem? İftara ne yemek yapsam?” yer alıyor. Özellikle ikindi vaktinden sonra yemek telaşına düşenler fırında makarna tarifini merak ediyor. Peki, fırında makarna nasıl yapılır? Eğer daha önce fırında makarna tarifi denemediyseniz muhtemelen bu tariften sonra favori yemek listelerinizin başında yer alacak. Fırında makarna tarifinin malzemeleri arasında makarna, un, süt, kaşar, yumurta ve tereyağı yer alıyor. Sıcak servis edilen fırında makarna, iftar saatine yakın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. İşte “iftara ne yemek yapsam” sorusunun cevabı ve daha fazlası…
FIRINDA MAKARNA MALZEMELERİ NELERDİR?
1 paket kalın çubuk makarna
2,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz,
Karabiber
FIRINDA MAKARNA NASIL YAPILIR?
Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın.
Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun.
Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin.
Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.