AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Her gün tutulan oruçlara layık sofra hazırlayanlar "Bugün ne pişirsem?" sorusunun cevabını araştırıyor. İftar sofrası hazırlamak hem zevkli hem zahmetli. Fakat günün yemeğini belirlemek her şeyden daha zor. Ramazan'ın 18. Gününde sizlere ezogelin çorbası, Alinazik kebabı, közlenmiş biber, bulgur pilavı, mevsim salatası ve şekerpare tarifi hazırladık. İşte nefis örnek iftar menüsü...
EZOGELİN ÇORBASI
Herkesin severek içtiği ezogelin çorbası mercimek çorbasına benzeyen farklı olarak bulgur katılan güzel bir çorbadır. Ezogelin çorbası için aşağıdaki linki tıklayın.
Alinazik kebabı közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma ile yapılan bir yemek türüdür. Hem görselliği hem de lezzetiyle iftar sofrasında iştah kabartacak. Adım adım Alinazik tarifi aşağıda...
Mevsim salata için önce mor lahanayı incecik doğrayın. Üzerine biraz tuz ve bir yemek kaşığı sirke ve az limonu ilave ederek rengi değişene kadar karıştırın. Tabağa alın ve yanına havucu rendeleyin. Marulu da doğrayıp yanına koyun. Üzerine isteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz. Dileyenler karıştırabilir. Yağını, nar ekşisini ve limonunu gezdirin. Tuz serpiştirin. Mevsim salatanız hazır. Afiyet olsun...
ŞEKERPARE
Şekerpare Ramazan'da en sevilen şerbetli tatlıların başında geliyor. Şekerparenin püf noktası ise hamurda kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. İşte nefis şekerpare tarifi...