Meyveli milföy pasta tarifi iftar için soğuk tatlı arayanların tercihi oluyor. Milföy, muhallebi ve meyvelerden oluşan bu tatlı hem pratik hem lezzetli. İşte nefis tatlının yapılışı ve malzemeleri...
MEYVELİ MİLFÖY PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
Muhallebisi İçin:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Meyveler
İsteğe göre muz, çilek, frambuaz, böğürtlen vs.
MEYVELİ MİLFÖY PASTA TARİFİ
Meyveli milföy pasta için önce milföyleri ikiye bölün.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın.
Frambuaz, vişne, çilek gibi renkli meyvelerle milföyünüzü renklendirebilirsiniz. Meyveler damak zevkinize bağlı.
Soğumuş olan milföyleri bıçak ile arasını açın ve krema torbasıyla içlerine krema sıkın.
Kremanın üzerine meyve dizip milföyün diğer parçasını kapatın. Aynı işlemi tüm milföylere uygulayın.
Üzerlerine pudra şekeri eleyin ve buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis edebilirsiniz.
İsteyenler milföyleri kat kat da dizebilir. Üzerini reçelle de süsleyebilir.