Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında her yarışmacı her gün bir menüyle ekrana çıkıyor. Bu defa günün tatlısı karagül tatlısı oldu. Fakat yarışmacının bu tatlıyı zeytin ezmesiyle yapması yoğun eleştiri oldu. Yarışmayı izleyenler ise karagül tatlısı tarifini araştırmaya başladı.
Karagül tatlısının rengi kakaodan geliyor. Bu tatlı irmikle ve şerbet hazırlanarak yapılıyor. İşte iftara karagül tatlısı tarifi...
KARAGÜL TATLISI MALZEMELER
125 gram margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti için
2. 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
KARAGÜL TATLISI TARİFİ
İlk olarak şerbeti yapın, kaynadıktan sonra limonu şerbete ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Hamurdan bir parça alıp 1 cm kalınlığında oklava ile açın. Hamur açtığımız hamuru çay bardağı ile kesin 4 tanesini hamurlar sırayla olacak şekilde dizin.
Sarın ve ortadan kesin. Böylece iki tane gül elde edin.
Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 180 derece fırında kontrollü pişirin.
Güller fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti sıcak tatlıya dökün. Tatlı şerbetini çekince hazır. Afiyet olsun...