Patates kroket içerisine yumurtalar akından ayrılarak katılıyor. Sofrada en çok elinizi uzatacağınız yemek olan patates kroket nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Patates yemekleri yoğun nişasta içeriğinden dolayı çok fazla doyurucu olabiliyor.
PATATES KROKET MALZEMELER
4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için:
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
PATATES KROKET YAPILIŞI
Kızartma işlemini derin yağda gerçekleştirirseniz kroketler daha az yağ çekecek ve daha kıtır olacaktır.
Kızartma yağını süzdükten sonra cam bir kavanozda güneş görmeyen bir yerde saklayabilir, tekrar kullanabilirsiniz.
Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın.
Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.