İftara farklı yemek: Nefis mantarlı tavuk sarma tarifi

Mantarlı tavuk sarma tarifi bugünkü Benim Yemeğim yemek yarışmasının belirleyici tarifi oldu. Tavuk butla yapılan tavuk sarma tarifi ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için de iyi bir alternatif olabilir. Ekran başındaki seyirciler için Şef Rafet İnce'nin mantarlı tavuk sarma tarifi ve malzemeleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in 28 Mayıs tarihli menüsü mantarlı tavuk sarma tarifi oldu. Peki, mantarlı tavuk sarma nasıl yapılır? Yemek yapmanın püf noktalarından mutfağın sırlarına kadar birçok detay veren Şef Rafet İnce bugün tavuk sarmayla ilgili ipucu verecek. Yarışmacılar ocak başında tüm hünerlerini sergileyecek. İftara farklı yemek arıyorsanız işte adım adım mantarlı tavuk sarma tarifi ve malzemeleri...

MANTARLI TAVUK SARMA MALZEMELER

2 adet kalçalı tavuk but

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı kırılmış fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı toz tarçın

3 yemek kaşığı sıvı yağ

8 adet mantar

1 dal biberiye

Yarım su bardağı krema

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

TAVUĞUN İÇ HARCININ YAPILIŞI:

Tavuk sarma için önce iç harcı hazırlayın. Yarım soğan, fıstık, kuş üzümü, mantar, yenibahar, tarçın, salça, kuru nane ve tereyağına; tuz ve karabiber ekleyip blenderdan geçiriyoruz.

Tavuk Suyu İçin:

Tencereye zeytinyağı ve tavuğun kemiklerini koyuyoruz. Tencereye soğan, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip kavurduktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

Sarma İçin:

Tavuğu fileto haline getirip inceltiyoruz. Streçin üzerine yerleştirdiğimiz tavuğun içine harcımızı koyup streç yardımıyla sarıyoruz ve fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.

Sos İçin:

Tavada unu zeytinyağıyla karamelize ettikten sonra kremayı ekliyoruz. İçerisine hazırladığımız tavuk suyunu da koyup karıştırıyoruz. Daha sonra fırında pişen tavuk sarmanın da suyunu sosa ekliyoruz. Fırından çıkardığımız tavuk sarmanın streci aldıktan sonra dilimleyip tabaklıyoruz ve son olarak üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.