Mantı sevenler Özbek mantısı tarifini araştırıyor. Özbek mantısının püf noktası buharda pişirilmesidir. Hamuru ve iç harcı bilinen mantıdaki gibidir. Sözü fazla uzatmadan görüntüsü ve pişirilmesiyle farklı olan Özbek mantısının yapılışı sizlerle...
BUHARDA ÖZBEK MANTISI MALZEMELER
1 kg un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Bir tutam tuz
Harç için:
1 kg kıyma
5 adet soğan
1 su bardağı su
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
BUHARDA ÖZBEK MANTISI TARİFİ
Buharda Özbek mantısı tarifi için öncelikle hamuru yoğurun. Un, yumurta, su ve tuzu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken mantının iç harcını hazırlayın. Kıymayı, blenderden geçirilmiş soğanı, suyu, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun.
Dinlenen hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Normal mantıdan iri kareler şeklinde kesip kenara alın.
Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Her karenin ortasına harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.
Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın. Buharlı tenceresi olmayanlar kalbur yardımıyla pişirebilir. Geniş delikli bir süzgece mantıları yerleştirin. Süzgecin içinde su kaynayan bir tencere koyun. Bu şekilde buharla mantılarınız pişecektir. Buharda Özbek mantısı hazır. Afiyet olsun...