İftara ev yapımı Sarıyer böreği tarifi

Sarıyer böreği tarifi iftara yakın saatlerde araştırılıyor. İftar menülerini hazırlayanlar yemek yanına börek ve tatlı ismine karar verirken zorlanıyor. Peki, çıtır çıtır Sarıyer böreğini yapmayı hiç denediniz mi? Kıymalı, patatesli ve peynirli olarak yapabileceğiniz Sarıyer böreğinde baklava yufkasını kullanabilirsiniz. İşte adım adım Sarıyer böreği tarifi...

Kıymalı, peynirli veya patatesli olarak yapabileceğiniz Sarıyer böreği tarifini adım adım anlattık. İftara saatler kala kolaylıkla yetiştirebileceğiniz Sarıyer böreği hem görüntüsü hem de lezzetiyle menünüzün yıldızı olacak.

Sarıyer böreğinin yapımında hazır baklava yufkası kullanabilirsiniz. Kendine güvenenler el açması da yapabilir. Fakat Ramazan'da yorucu olmaması adına hazır yufkayla da birebir tarifi tutturmak mümkün. Sarıyer böreğinin püf noktası ise iç harcının lezzeti ve yufkanın kabarmasıdır. Yufkaların arasını sütle ıslatabilirsiniz. Kabarmasını sağlayacaktır. Sarıyer böreğini hem iftarda hem de sahurda rahatlıkla tüketebilirsiniz. Daha fazla iştah kabartmadan işte Sarıyer böreği tarifi ve malzemeleri...

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER

Hazır baklava yufkası

İç harç için malzeme:

250 gram kıyma

2 adet soğan

Tuz ve baharatlar

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

Sarıyer böreği tarifinde önce iç harcı hazırlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve yağda kavurun. Rengi dönünce baharat, tuz ve kıymayı da ekleyerek kavurun.

Böreğin arası için eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, soda, yumurta ve tuz ayrı bir kapta karıştırın. Kaç yufkanız varsa miktarı da ona göre ayarlayın.

Baklava yufkalarının üzerini nemli bezle örtün. İlk katı tezgaha alıp fırça ile hazırladığınız karışımdan yufkalara sürün. 4 yufkayı daha aynı şekilde yapın. En son kıymayı uzun şekilde koyarak böreğinizi sarın.

Kalan yufkaları da aynı şekilde yapın. Kalan tereyağlı harçtan böreğin üzerine güzelce sürün.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sarıyer böreği hazır. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...