AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftara zor menü seçenler tatlı konusuna gelince kolaya kaçıyor. Şef Hatice Akman'ın ekmek kadayıfı tatlısı iftarda işinizi kolaylaştıracak.
İftara kolay tatlı arayanlar için nefis bir öneri olan ekmek kadayıfı sadece iki aşamada hazırlanıyor. Tek yapmanız gereken şerbetini doğru hazırlamak. İşte şef önerisiyle iftara nefis tatlı tarifi...
EKMEK KADAYIFI MALZEMELER
1 adet hazır ekmek kadayıfı
800 g toz şeker
1 litre vişne suyu
1 kilo vişne
Sunum için
Kaymak
Ceviz
EKMEK KADAYIFI TARİFİ
İftara nefis bir tatlı olan ekmek kadayıfı oldukça kolay. Önce şerbeti hazırlayın. Vişne suyu, vişne, toz şekerle birlikte pişirin.
Hazır ekmek kadayıfının kabarması için içme suyuyla iyice ıslatın ve biraz bekletin. Kabarınca alt kısmından şerbetini daha kolay çekmesi için bıçakla çizin. Tepsiye alın ve ocağa koyun.
Üzerine yavaş yavaş sıcak vişneli şerbet dökün ve kadayıfı yedirin.
Tepsinin kenarında biriken şerbetten kepçeyle alıp üzerinde gezdirin.
Şerbeti çektiğinden emin olmak için kürdanla kontrol edin. İftara ekmek kadayıfı tatlısı hazır. Ceviz ve kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.