İftara en kolay sütlü tatlı: Kazandibi tarifi! Tarif defterinin favorisi olacak

En kolay sütlü tatlı denilince akla ilk gelen kazandibi oluyor. Peki, kazandibi nasıl yapılır? Yakma işlemiyle hazırlanan kazandibi tarifi sanıldığı kadar zor değil. Muhallebisi, tereyağı, sütü ve diğer malzemeleriyle damakta eşsiz bir tat bırakan kazandibi en kolay sütlü tatlı olarak biliniyor. İşte adım adım evde kazandibi tarifi...

İftara en kolay sütlü tatlıların başında kazandibi geliyor. Birçok kişi evde kazandibi yapılabileceğini düşünmez. Fakat iftara kazandibi tarifini deneyebilirsiniz. Süt, nişasta, pudra şekeri ve tereyağı gibi malzemelerle yapılan kazandibinin püf noktası doğru kızartmak. Bunun için muhallebisini eşit miktarda yaymak gerekiyor. İşte kazandibi tarifi ve malzemeleri...

KAZANDİBİ YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER

6 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı toz şeker

KAZANDİBİ TARİFİ

1. Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

2. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.

3. Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin. Kazandibi tarifi hazır. Afiyet olsun...