İftara en kolay hazırlanan lif deposu! Şipşak 5 dakikada mercimek köftesi tarifi

İftarda karnım doysun ama şişmesin istiyorsanız eğer en kolay tariflerden biri olan mercimek köftesini deneyebilirsiniz. İftara en kolay hazırlanan mercimek köftesi tarifi hem çok doyurucu hem de bir o kadar lezzetli. Bir kase lif deposu olan mercimek köftesi tarifi diyet listelerinin en çok aranan tarifleri arasında yer alıyor. Peki şipşak 5 dakikada hazırlanan mercimek köftesi tarifi nasıl hazırlanır? İşte şipşak 5 dakikada hazırlanan lif deposu mercimek köftesi tarifi…

HİLAL ÇAKIR

İftarda tıka basa yemek yerine alternatif bir mezeyle karnınızı doyurabileceğinizi biliyor muydunuz? İftar yemeğinde karnım doysun ama şişmesin istiyorsanız mercimek köftesi tarifi tam size göre. Şipşak 5 dakikada hazırlanan en kolay mercimek köftesi tarifi hem çok pratik hem de çok doyurucu.

İFTARA EN KOLAY HAZIRLANAN LİF DEPOSU

Bir kase lif deposu olan en kolay mercimek köftesi tarifi, iftar yemekleri için oldukça ideal. Mercimek köftesi hazırlarken yeşillikleri küçük doğramalı ve bulgurun ince olmasına özen göstermelisiniz. Peki en kolay mercimek köftesi tarifi nasıl hazırlanır? İşte şipşak 5 dakikada hazırlanan lif deposu mercimek köftesi tarifi...

ŞİPŞAK 5 DAKİKADA MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı ince bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

1 büyük soğan

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı kimyon

Yarım çay bardağı nar ekşisi veya limon suyu

5-6 su bardağı su (mercimek haşlama için)

2 su bardağı su (bulgur için)

Taze maydanoz (isteğe bağlı, ince kıyılmış)

Üzeri için malzemeler:

Marul yaprakları

Limon dilimleri

Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yeşil mercimekleri yıkayıp süzün. Bir tencereye koyun ve üzerini yaklaşık 5-6 su bardağı suyla kaplayın. Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşadığında suyunu süzüp bir kenarda bekletin.

Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve üzerini örtüp bulgurların şişmesini bekleyin.

Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulmuş soğanın üstüne salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Haşlanmış mercimekleri ekleyin, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Mercimeklerin üzerine bir miktar su ekleyin ve karışımı pişirirken suyunu çekmesini sağlayın.

Bulgurlar şiştikten sonra fazla suyunu süzün. Bulgurları mercimekli karışıma ekleyin.

Nar ekşisi veya limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde şekillendirin. Eğer isterseniz içine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Servis tabağına marul yaprakları yerleştirin. Üzerine hazırladığınız mercimek köftelerini dizin. Limon dilimleri ile süsleyin. Son olarak zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun!