İftara bağırsakları ayaklandıran çorba! Ayran aşı çorbası ezan okunana kadar hazır

İftara saatler kala ayran aşı çorbası merak ediliyor. İçerisinde yoğurt ve aş otu bulunan ayran aşı çorbası bağırsakları hemen harekete geçirebilir. Lezzetiyle de hafif olan ayran aşı çorbası çok kolay. Evde bulunan malzemelerle hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz ayran aşı çorbası ezan okunana kadar sofranızda olabilir. İşte adım adım çorbanın yapılışı…

HİLAL ÇAKIR

Ayran aşı çorbası tarifi iftar saatine hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Ayran aşı çorbasının temel malzemesi yoğurt ve aş otu. Bu ikili aynı zamanda bağırsakları harekete geçiriyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Sindirimin ilacı olan bu çorba aynı zamanda mide için de çok hafif. İşte 3 adımda ayran aşı çorbasının yapılışı...

AYRAN AŞI ÇORBASI MALZEMELER

Gendime (Aşurelik buğday)

Yoğurt

Un

Kıyma

Soğan

Aş otu

Tereyağı

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

Ayran aşı çorbası için önce gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Ayran aşı çorbasının püf noktası burasıdır.

Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir.

Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...

Peynirin küflenmesini önleyen hile: Tereyağı