HİLAL ÇAKIR
Ayran aşı çorbası tarifi iftar saatine hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Ayran aşı çorbasının temel malzemesi yoğurt ve aş otu. Bu ikili aynı zamanda bağırsakları harekete geçiriyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Sindirimin ilacı olan bu çorba aynı zamanda mide için de çok hafif. İşte 3 adımda ayran aşı çorbasının yapılışı...
AYRAN AŞI ÇORBASI MALZEMELER
Gendime (Aşurelik buğday)
Yoğurt
Un
Kıyma
Soğan
Aş otu
Tereyağı
AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ
Ayran aşı çorbası için önce gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Ayran aşı çorbasının püf noktası burasıdır.
Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir.
Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...