İftar tatlınız hazır! Hatay usulü künefe tarifi

Hatay usulü künefe tarifi merak ediliyor. İftar vakti yaklaştıkça hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyorsanız bu künefeyi mutlaka deneyin. Peki Hatay usulü künefe nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Künefenin en güzel hali Hatay'dan. Peki Hatay usulü künefe nasıl yapılır? İşte detaylar...

HATAY USULÜ KÜNEFE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gr kadayıf

250 gr künefelik peynir ya da dil peyniri

100 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbet için

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Limon suyu

Üzeri için

Yeşil fıstık

YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Geniş bir tencereye suyu ve şekeri alın. Şeker erimeye başlayınca limon damlalarını ekleyin ve katılaşmasını bekleyin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin ve içerisine pekmez ekleyin.

Künefe tavasının tabanına yağlı pekmez karışından sürün.

Üzerine buzdolabından çıkarılmış kadayıfın yarısını koyup tepsi dibine doğru bastırın.

Ortasına peyniri ekleyin ve kalan kadayıfla tepsinin üstünü kapatın.

Tepsiye orta ateşteki ocakta yakmadan pişirin.

Kadayıfı ters çevirip alt kısmını da pişirin.

Pişen kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Suyunu çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Künefe tarifi hazır. Afiyet olsun...