AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Uzun süreli açlık sonrası hemen tüketilen yemekler mideyi rahatsız eder. Hazımsızlık şişlik gibi sorunların yaşanmaması için birçok yöntem var ancak panna cotta en etkilisidir. İtalya mutfağının gözde tatlısı olan panna cotta mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.
İtalya'da ağır yemekler üzerine servis edilen panna cotta, kivi, ananas, böğürtlen, kiraz ve çilekle servis edilebilir.
MALZEMELER
Bir yemek kaşığı toz jelatin
Bir su bardağı süt
2 su bardağı krema
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir paket vanilya
YAPILIŞI
Sütü ve jelatini karıştırın en az 5 dakika boyunca karıştırın.
Arından krema ve toz şekeri ocağa alın ve kaynatın.
Kıvam oturunca jelatinli sütü üzerine yavaşça boşaltın.
İyice karıştırın o sırada vanilyayı da ekleyin.
Arından cam kaseleri yıkayın ıslakken karışımı boşaltın.
1 saate yakın buzdolabına koyun.
Üzeri için istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
Kalıp olarak çıkarmak için derin bir tepsiye kaynar su doldurun.
İçine kalıpları koyup yumuşayınca ters çevirip çıkarın.
Afiyet şifa olsun...