İftar sonrası midenizi rahatlatacak tatlı! Panna Cotta nasıl yapılır?

İftar sonrası en önemli durumlardan biri midedir. İtalyan mutfağının gözde tatlısı panna cotta ise tamda midenin sağlığı için yapılmıştır. Mideyi rahatlatan bu eşsiz lezzetin tarifini sizler için araştırdık. Peki panna cotta nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Uzun süreli açlık sonrası hemen tüketilen yemekler mideyi rahatsız eder. Hazımsızlık şişlik gibi sorunların yaşanmaması için birçok yöntem var ancak panna cotta en etkilisidir. İtalya mutfağının gözde tatlısı olan panna cotta mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.

İtalya'da ağır yemekler üzerine servis edilen panna cotta, kivi, ananas, böğürtlen, kiraz ve çilekle servis edilebilir.

PANNA COTTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir yemek kaşığı toz jelatin

Bir su bardağı süt

2 su bardağı krema

5 yemek kaşığı toz şeker

Bir paket vanilya

YAPILIŞI

Sütü ve jelatini karıştırın en az 5 dakika boyunca karıştırın.

Arından krema ve toz şekeri ocağa alın ve kaynatın.

Kıvam oturunca jelatinli sütü üzerine yavaşça boşaltın.

İyice karıştırın o sırada vanilyayı da ekleyin.

Arından cam kaseleri yıkayın ıslakken karışımı boşaltın.

1 saate yakın buzdolabına koyun.

Üzeri için istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.

Kalıp olarak çıkarmak için derin bir tepsiye kaynar su doldurun.

İçine kalıpları koyup yumuşayınca ters çevirip çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Kolajen ve kalsiyum deposu! İtalya mutfağının gözdesi Toscana çorbası içinizi ısıtsın