AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İftar sonrası en sık yaşanan sağlık sorunlarının başında hazımsızlık gelir. Mide ve bağırsaklardaki durağan fonksiyonlar yavaş hareket eder. İbrahim Saraçoğlu, bu durumun yaşanmaması için iftar sonrası çaydan önce bir bardak bu karışımdan tüketilmesini tavsiye eder.
İbrahim Saraçoğlu, hazımsızlıkta en çok maydanoz saplarına dikkat çeker. Hazımsızlığın yaşanmaması için maydanoz sağlarını atmadan bir kez daha düşünün. Yüksek orada ödem atan mineraller barındıran maydanoz sapları hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
MAYDANOZ SAPLARININ FAYDALARI NELERDİR?
Bir tutam maydanoz sapını ve bir yarım limonu meyve sıkacağından geçirin. İftar sonrası hemen bir bardak tüketin.
Aşırı tüketilen besinlerin hızla enzimlenmesi için bağırsak fonksiyonlarını hızlandırır.
Gün boyu düşük olan kan şekerini yükseltmeden ya da düşürmeden dengeler.
Bağırsaklarda önceki günden atık besin kalmamasını sağlar.
Vücuttaki susuzluk oranı dengeler.
Karaciğerde toksinlenmeyi engelleyerek yağ oranını azaltır.
Maydanoz sapları kolesterol seviyesini düşürerek damarların tıkanmasını engeller.
İftar sonrası ağırlaşan vücudun hemen uyumasını engelleyerek enerji sağlar.
Maydanoz sağı kürü oruç boyunca 2 günde bir yapılmalı.
Bu sayede vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlar.
Maydanoz sapları limon ile beraber kür haline getirildiğinde ertesi gün yaşanma ihtimali olan baş ağrısını engeller.