İftar sonrası çay yanına trileçe tarifi! Bu tarif hiçbir yerde yok

Trileçe iftar sonrası aranan tatlılardan biri. Hem hafif hem de sütlü tatlı olan trileçe keki, şerbeti ve karamel sosuyla 3 aşamalı bir tatlı. Peki, trileçe nasıl yapılır? Şef Hatice Akman'ın birebir tutan trileçe tarifini sizler için derledik. İşte iftar sonrası çay yanına nefis tatlı tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Trileçe tarifi merak ediliyor. Özellikle iftar sonrası çay yanına hafif sütlü tatlı arayanların ilk tercihi trileçe oluyor. Meksika'dan dünyaya yayılan bu lezzetli tatlı zahmetli ama tadına doyum olmayan bir tatlı. Sizlere Şef Hatice Akman'ın birebir tutan trileçe tarifini adım adım anlattık.

Trileçe keki, şerbeti ve karameli olmak üzere üç aşamada yapılıyor. İftar sonrası hem gözünüzü hem gönlünüzü doyuracak nefis trileçe tarifi haberimizde...

TRİLEÇE MALZEMELER

Keki için malzemeler:

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

3 Yemek kaşığı ılık su

6 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1 paket krema (200) g

1 litre süt

1 çay bardağı toz şeker

Karamel sosu için malzemeler

1 paket krema ( 200) g

6 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket krem şanti

TRİLEÇE TARİFİ

Trileçe iftar sonrası çay yanına en hafif tatlı olabilir. Önce karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım ve çırpalım. Ardından su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim, çırptıktan sonra fırın kabına dökelim.

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.

Trileçe keki pişerken karamel sosunu hazırlayalım. Şekeri küçük bir tencereye alalım.

Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım. Şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.

Kremayı ilave edelim. Şekerler sertleşebilir karıştırmaya devam edelim. Karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Keki fırından çıkarın. 10 dakika daha bekletelim keki ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker, kremayı alalım ve karıştıralım. Şekerleri eritelim, şerbetimiz hazır.

Kekimizin üzerine kürdan ile delikler açalım. Sütü kekin üzerine gezdirelim.

Çekmesini bekleyelim. Kekin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürelim. Soğumuş olan karamel sosu tatlının üzerine gezdirelim ve dinlendirelim. Afiyet olsun.

Canan Karatay önerdi! Sigarayı bırakmak için bunu deneyin...

Limon tadında iftar menüsüne 3 tatlı önerisi! Çay yanına kolay tarifler

Bugün iftara ne pişirsem? 12. Gün iftar menüsü! En favori 2 lezzet