İftar menüsüne şef önerisiyle sebze çorbası tarifi

İftar menüsüne vitamin deposu sebze çorbası tarifi hazırladık. Çorbanın içerisinde havuç, kereviz ve biber gibi vücut direncini artıran besinler yer alıyor. İşte Şef Hatice Akman'ın sebze çorbası tarifi ve malzemeler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sebze çorbası tarifi iftar menüleri için araştırılıyor. Menünün olmazsa olmazı olan çorba çeşitleri iftarda sevilerek tüketiliyor. Günün çorbasına karar veremeyenler için Şef Hatice Akman'ın sebze çorbası tarifini hazırladık. İşte iftar menüsüne vitamin deposu çorba tarifi...

SEBZE ÇORBASI MALZEMELER

2 havuç

2 kabak

1 adet kereviz

3 yeşilbiber

3 kırmızıbiber

Yarım kg süt

1 çay bardağı sıvıyağı

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Sebze çorbası için önce sebzeleri temizleyin ve küp küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyin.

Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağı ekleyin. Karıştırdıktan sonra unu ilave ederek kavurun. 3 su bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra sütü ilave edin ve tekrar kaynatın.

Sebze çorbasına tuz, karabiber ilave edin. Sebzeleri ekleyin bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı ocaktan alabilirsiniz.

Araştırıldı! 1 yaşındaki bebeğin yapabileceği 12 şaşırtıcı şey

Sahura en kolay börek tarifi! Buzluk böreğinin yapılışı