İftara uygun nefis sütlü tatlı tariflerini sizler için bir araya getirdik. Bu tatlılar iftar menüsünden sonra size hafif gelecek.
Akşam iftar menüsüne sütlaç, kazandibi, paşa lokumu, kadayıflı muhallebi ya da tavuk göğsü yapabilirsiniz. Hepsi birbirinden leziz hepsi birbirinden güzel görünümlü. Tarifler bizden sofrayı donatmak sizden. İşte 5 sütlü tatlı tarifi...
1. SÜTLAÇ TARİFİ
İftar menüsünde en vazgeçilmez sütlü tatlı sütlaçtır. Hem hafif hem de soğuk soğuk yenen bu tatlı listenizde göz kamaştıracak.
SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELER
1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
Fındık veya fıstık (süslemek için)
SÜTLAÇ TARİFİ
Sütlaç tarifi için ilk önce pirinçleri suyun içinde pişirin. Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlayın.
Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırın ve sütlacın içine dökün. Bu işlemden sonra hızlıca karıştırın ve tekrar kaynamasını bekleyin.
Son olarak içine şekeri ekleyin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alın.
Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
2. KADAYIFLI MUHALLEBİ
İftardan sonra hafif bir tatlı arıyorsanız kadayıflı muhallebi tam size göre. Kadayıflı muhallebinin malzemeleri de hemen hemen her mutfakta bulunuyor. İşte akşam çayınızın yanına yakışacak kadayıflı muhallebinin yapılışı...
KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti
SÜSLEME İÇİN
4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.
Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.
Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.
3. KAZANDİBİ MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
TEPSİNİN DİBİ İÇİN;
Tereyağı ve 4 yemek kaşığı toz şeker
KAZANDİBİ TARİFİ
Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa koyun. Sürekli karıştın ve muhallebi kıvamına getirin.
Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve şekeri tepsiye yayın.
Muhallebiyi soğutmadan dökün ve yüksek ateşte 8-12 dakika kadar tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Soğuduğunda nefis tatlı hazır.
4. PAŞA LOKUMU MALZEMELER
1 litre süt
Krem şanti
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı soğuk süt
Ceviz
Fındık
Hindistan cevizi
İsteğe göre meyve
PAŞA LOKUMU TARİFİ
Paşa lokumu tarifi en pratik sütlü tatlılardan biri. Öncelikle tatlıyı yapacağınız fırın kabını Hindistan cevizi ile kaplayın.
Ardından muhallebisini hazırlayın. Tereyağı hariç her şeyi karıştırarak pişirin. Pişmeye yakın tereyağını katın.
Göz göz olunca ocaktan alın ve mikser ile çırpın. Karışımı yavaşça Hindistan cevizi serptiğiniz tepsiye dökün. Bu şekilde soğumaya bırakın.
O sırada krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üstüne krem şantiyi gezdirin. Bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Daha sonra aralarına isteğe göre meyve veya fındık koyarak sarabilirsiniz. Paşa lokumu hazır. Afiyet olsun...
5. YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
70 gr un
100 gr şeker
5 gr vanilya
500 gr süt
5 gr tereyağı
5 gr toz tarçın
20 gr file badem
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Tüm kuru malzemeleri süt dolu tencerenin içine ekleyin. Tencerenin altını yakmadan önce tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hiç topak kalmayınca ocağın altını açıp pişirin. Dibinin tutmaması için muhallebiyi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kıvamı yoğunlaşan muhallebiye tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı bir cam kâseye alıp blend edin. Blenderdan geçirdiğimiz muhallebiyi bir kaba boşaltın ve 4 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye alın. Afiyet olsun.