İrmikli şekerpare tarifi! Mehmet Şef püf noktasını böyle açıklıyor

2024 iftar menülerinin vazgeçilmez tatlılarının başında şekerpare tarifi geliyor. Şekerpare irmikle yapılan, şerbetli bir tatlıdır. MasterChef Jüri Üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya şekerpare tarifinde püf noktasının hamurun kıvamı olduğunu belirtiyor. İşte Mehmet Şef'ten püf noktalarla iftar menüsüne şekerpare tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

2024 iftar menüsü için şekerpare tarifi merak ediliyor. Mehmet Şefe göre şekerpare tarifinde birkaç püf nokta var. İrmikle yapılan bu tatlı şerbetli bir tatlıdır ve ramazanın favorisidir. İftar menüsüne şimdiden yapabilir, şerbetini çekmesini bekleyebilirsiniz. İşte iftar menüsüne şekerpare tarifi ve malzemeleri...

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA'DAN ŞEKERPARENİN PÜF NOKTALARI

Şekerpare hamurunun kıvamı ve hamuru nasıl yoğurduğunuz önemli. Şeker ayarı yeterli ve kıvamında değilse şekerpare güzel olmaz.

Şekerpare için fırın ısısı çok önemli. Öncesinde ısıtılması gerekir.

Şerbet dengesi çok önemli.

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ADIM ADIM ŞEKERPARE TARİFİ

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.

3. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

4. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...