İftar menüsüne şipşak meze tarifi: Köz biber sarma

İftar menüsüne meze tarifleri araştırılıyor. Hep aynı tür mezelerden sıkılanlar için Şef Hatice Akman'ın farklı sunumuyla köz biber sarma tarifini hazırladık. İftar menüsünde göz kamaştıran ve iştah kabartan bir masa için bu mezeyi mutlaka denemelisiniz. İşte köz biber sarma mezesi tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftar menüsünde mezeniz eksikse şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Şef Hatice Akman'ın köz biber sarma tarifi favori mezeniz olabilir.

İçerisinde evde bulunan malzemeler yer alan köz biber sarma sunumuyla iftar menüsünde iştah kabartacak. İşte nefis ve kolay meze tarifi...

KÖZ BİBER SARMA MALZEMELER

2 kg kırmızı köy biberi

İç malzemeleri

2 dilim beyaz peynir

Çörek otu

1 kaşık krema

KÖZ BİBER SARMA TARİFİ

Akşama meze tarifi arayanların kurtarıcısı olacak köz biber sarma tarifi için önce biberleri yıkayıp kurulayalım.

Biberleri közleyelim bir poşete alalım. Kabuğunun çabuk soyulması için hava almadan 15 dakika bekletelim.

Kabuklarını soyalım ortadan keselim. Peyniri, çörekotunu ve kremayı karıştıralım.

Biberin içine bir kaşık koyup saralım. Strec filimle sıkıca saralım 20 dakika bekletelim. Yemeğin yanında servis edelim. Nefis görünen köz biber mezeniz hazır. Afiyet olsun...

Canan Karatay uyardı! Sirke faydalı ama bu hatayı yapmayın

İbn-i Sina'nın vücudu tertemiz yapan 10 bitki önerisi! Yıllar önce yazdı...

Kemiklerin ilacı! D vitamini hangi besinlerde bulunur?