AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftar menüsünde mezeniz eksikse şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Şef Hatice Akman'ın köz biber sarma tarifi favori mezeniz olabilir.
İçerisinde evde bulunan malzemeler yer alan köz biber sarma sunumuyla iftar menüsünde iştah kabartacak. İşte nefis ve kolay meze tarifi...
KÖZ BİBER SARMA MALZEMELER
2 kg kırmızı köy biberi
İç malzemeleri
2 dilim beyaz peynir
Çörek otu
1 kaşık krema
KÖZ BİBER SARMA TARİFİ
Akşama meze tarifi arayanların kurtarıcısı olacak köz biber sarma tarifi için önce biberleri yıkayıp kurulayalım.
Biberleri közleyelim bir poşete alalım. Kabuğunun çabuk soyulması için hava almadan 15 dakika bekletelim.
Kabuklarını soyalım ortadan keselim. Peyniri, çörekotunu ve kremayı karıştıralım.
Biberin içine bir kaşık koyup saralım. Strec filimle sıkıca saralım 20 dakika bekletelim. Yemeğin yanında servis edelim. Nefis görünen köz biber mezeniz hazır. Afiyet olsun...