Ramazan menülerinde ara sıcak tarifi denilince akla ilk gelen paçanga böreği tarifi oluyor. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır?
Paçanga böreği tarifini yapmak sadece 15 dakikanızı alır. İftar menüsünde çok sevilen paçanga böreği esasında pastırma ile yapılır. Fakat pastırma yoksa sucukta kullanabilirsiniz. Tamamen damak zevkine kalmış. İşte paçanga böreği tarifi ve malzemeleri...
PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yufka
100 gram kaşar peyniri
1 adet domates
80 gram çemensiz pastırma(İsteğe göre sucukta kullanılabilir)
2 adet yeşil biber
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
İftar menüsüne paçanga böreği tarifi için önce kullanacağınız malzemeleri hazırlayın.
Pastırmayı, domatesi(kabuklarını soyarak), yeşil biberi küçük küçük doğrayın.
Kaşar peynirini rendeleyin. Bir kâsede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Yufkaları üst üste serip dörde bölün ve sekiz eşit üçgen parçalar elde edin. Hazırladığınız yufka parçalarını tezgahın üzerinde açın.
İç harcı da yufkanın geniş kısmına yerleştirip kenarlarını katlayın ve rulo şeklinde sarın.
Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...