İftar menüsüne en pratik meze! Havuç tarator tarifi, püf noktası harcı dakikalarca harmanlayın

İftar saatine dakikalar kala birçok kişi yemeğin yanına meze tarifi araştırıyor. Havuç tarator mezesi birkaç aşamadan oluşuyor. Lezzet deposu havuç tarator nasıl yapılır? İşte detaylar...

Havucun en lezzetli formlarından biri olan havuç tarator sosla şölene dönüşüyor. 3 adet havucun yeterli olacağı tarator nasıl yapılır? Havuç taratorun püf noktaları neler?

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

3 adet havuç

2 yemek kaşığı ceviz

Tuz

Çok az karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu harcı:

3 yemek kaşığı dolusu yoğurt

2 yemek kaşığı dolusu labne

İsterseniz 2 küçük diş sarımsak

Çok az tuz

Sosu için:

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı pul biber

Eğer diyetteyseniz sosu yerine sadece pul biber ve nane kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Öncelikle havuçları soyup rendeleyelim.

Cevizleri de bıçak yardımıyla ufaltalım.

Tavamıza yağ ekleyip ıstınmasını bekleyelim.

Havuçları, cevizi biraz tuz ekleyip tavada rengi sarılaşana kadar kısık ateşte soteleyelim.

Bu sırada yoğurtlu harcını hazırlayalım. Sarımsağı ezip yoğurt, labne ve tuz ile güzelce karıştıralım.

Havuçlar sarılaşınca ocaktan alıp servis kasesine aktaralım.

Yoğurtlu harcın yarısını aktarıp karıştıralım.

Kalan yarısını en üstte tam üstünü örtecek şekilde dökelim şekil verelim.

Sosu için minik sos tavasında/ cezvede hafif ısıtalım.

Çok ısıtmaya gerek yok baharatlar yanar.

En son sosumuzu gezdirelim.

Afiyet olsun :).