AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ramazan'ın son günlerine yaklaşırken herkesin yemek listesi azaldı. Peki, iftar menüsüne Arnavut ciğeri yapmaya ne dersiniz?
İftara değişik tarif arıyorsanız ve "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız Arnavut ciğeri tarifini deneyebilirsiniz. Arnavut ciğeri yanına patates kızartması ve pilav yaparak iftar menüsünü tamamlayabilirsiniz. İşte Şef Hatice Akman'ın Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
ARNAVUT CİĞERİNİN PÜF NOKTASI
Püf noktası ciğerleri yıkmayın yıkarsanız sertleşir yenmez.
ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 su bardağı un
Tuz
Toz veya pul biber
Kızartma için;
3 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
Kuru Soğan
Kimyon
Maydanoz
Sumak
ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ
Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın. Afiyet olsun.