İftar menüsüne değişik tarif: Arnavut ciğeri! Bugün ne pişirsem?

İftar menüsüne değişik tarif arayanlar için Şef Hatice Akman'ın Arnavut ciğeri tarifini hazırladık. Hep aynı yemeklerden sıkılıp ''Bugün ne pişirsem?'' diye araştırıyorsanız işte size nefis iftar menüsü…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazan'ın son günlerine yaklaşırken herkesin yemek listesi azaldı. Peki, iftar menüsüne Arnavut ciğeri yapmaya ne dersiniz?

İftara değişik tarif arıyorsanız ve "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız Arnavut ciğeri tarifini deneyebilirsiniz. Arnavut ciğeri yanına patates kızartması ve pilav yaparak iftar menüsünü tamamlayabilirsiniz. İşte Şef Hatice Akman'ın Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...

ARNAVUT CİĞERİNİN PÜF NOKTASI

Püf noktası ciğerleri yıkmayın yıkarsanız sertleşir yenmez.

ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER

800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

1 su bardağı un

Tuz

Toz veya pul biber

Kızartma için;

3 su bardağı sıvı yağ

Servis için;

Kuru Soğan

Kimyon

Maydanoz

Sumak

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.

Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.

Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın. Afiyet olsun.