AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
C vitaminini limonatadan karşılayabilirsiniz. İftar menüsüne ev yapımı limonata yaparak hem şifa hem lezzet dağıtabilirsiniz. Peki, ev yapımı limonata nasıl yapılır?
Hem limon hem de portakal bulunan C vitamini deposu limonatayı yapmak sadece 15 dakikanızı alır. İftara içinizi ferahlatacak limonata tarifi haberimizde...
LİMONATA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet limon
1 adet irice ince kabuklu portakal
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
2. 5 litre su
EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ
İftar menüsüne özel limonata tarifi için öncelikle 1 adet portakalı ve 1 adet limonu 1 gece önceden buzluğa atın. Ertesi gün buzluğunuzdan çıkarın. Bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar birkaç dakika bekletin.
Bıçakla hem limonu hemde portakalı küçük parçalara bölüp blendırınıza atın. Üzerine yarım su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dakika blendırda çekin.
Daha sonra geniş bir kapta 2.5 litre suyun içine karışımı dökün. 5 dakika bekletip renginin çıkmasını sağlayıp temiz bir tülbentten süzün. Mis gibi limonatanız hazır. Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...