AKSAM.COM.TR/MR PAPATYA
İftar menüsüne değişik meze tarifi arıyorsanız peynirli kabak sarmayı deneyebilirsiniz. Peynirli kabak sarma sadece birkaç malzemeyle hazırlanıyor. Şef Hatice Akman'ın farklı sunumuyla iftar menüsünde mezenizi konuşturabilirsiniz. Bu meze tarifini hazırlamak sadece 15 dakika. İşte adım adım nefis peynirli kabak sarmanın yapılışı...
PEYNİRLİ KABAK SARMA MALZEMELER
2 adet kabak
İç malzemesi:
Beyaz peynir
Kekik
Sosu İçin;
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yarım kaşığı Kırmızı toz biber
Sunum için:
Dereotu
1 diş sarımsak
1 bardak yoğurt
Tuz
PEYNİRLİ KABAK SARMA TARİFİ
Peynirli kabak sarma için önce kabakları yıkayıp uzunlamasına dilimleyelim. Kabakları tuzlayıp ve tavada pişirip soğumaya bırakalım.
İç malzemesini karıştıralım ve kabakların içine koyup saralım. Yoğurt, dövülmüş sarımsak, doğranmış dereotunu ve tuzunu da ekleyerek karıştırın.
Bir tavada zeytinyağında cevizi kavurun. Ocaktan alın ve içerisine toz kırmızıbiberi ekleyerek karıştırın. Ocaktan almadan toz biber ilave edilirse yangın sıcağından yağ yanar ve siyah bir renk verir.
Servis tabağına alıp sos malzemesini üzerine kabak sarmamızı dizelim. Üzerine cevizli sosumuzu gezdirelim. İftar menüsüne nefis meze hazır. Afiyet olsun...