KADİR TEKİN
İftar sofralarının aranan isimlerinden biri olan güllaç, hem çok pratik hem de çok lezzetli. Hafif sütlü tatlı arayanların ilk tercihi olan güllaç oldukça kolay hazırlanabiliyor. Yumuşacık ve enfes güllaç tarifi mideyi asla rahatsız etmiyor.
Sütle yumuşayan güllaç tatlısı çok hafif. Ramazan tatlısı klasiklerinden olan güllaç tarifini sizler için araştırdık. En kolay güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar...
Malzemeler:
12 yaprak güllaç,
1,5 litre süt,
2 su bardağı şeker,
Çekilmiş ceviz,
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre),
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı,
Kiraz şekerlemesi,
Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekle geldiyse süt hazır durumda demektir.
Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.
Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamalıdır.
Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Üzerini isteğe göre toz Antep fıstığı, kiraz şekerlemeleri gibi süslerle renklendirerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!