AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hafta sonlarnı daha şenlikli bir bir hale getiren börek tarifleri sizi yormayacak. Hızlı pratik ve lezzetli olan peynirli börek tarifiyle zengin bir sofraya sahip olursunuz. Çocukların bile yapacağı kadar basit olan bu peynirli börek tarifinde bazı ufak detaylar yer alıyor.
Kahvaltıya ani gelen misafirleriniz ya da çocuklarınızla geçireceğiniz keyifli bir kahvaltıyı hazırlamak çok kolay. Bu börek tarifinde en gerekli püf nokta hazır yufkadan yapılmasıdır.
MALZEMELER
4 adet yufka yaprak
250 gram ezine peynir
Bir adet yumurta
Yarım çay bardağı soda
Yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Bir kasede sütü, sodayı, yumurtayı karıştırın.
Karışımı blendırdan geçirin.
Ardından fırça yardımıyla tepsiye ilk kat olarak serdiğiniz yufkaya sürün.
Akabinde diğer bir yufkayı üzerine serip yeniden karışımı fırça yardımıyla yeniden sürüp arasına peynir serpiştirin.
Kalan diğer yufkayı altta serdiğiniz gibi üstede aynı şekilde yapın.
Dilimlere ayırıp üzerine çörek otu dökün.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
30 dakika sonra böreğiniz hazır!
Afiyet şifa olsun...