İçmek yerine yakarsanız arıdan kurtulursunuz! Öldürmeden uzaklaştırmanın püf noktaları…

Baharın gelmesiyle birlikte arılar bahçelere, çiçeklere akın etmeye başladı. Balkonda veya açık havada kahvaltı yaparken bile rahat vermeyen arılar, ekosistemin en önemli hayvanlarından biri. Arıları öldürmeden uzaklaştırmak ise çok kolay. O bitkiyi yakınca kokusundan rahatsız olan arılar, hemen kaçacaklar. Peki, arıları kovan o bitki nedir?

HİLAL ÇAKIR

Piknik, kamp ve açık hava etkinlikleri, arıların rahatsız edici ziyaretleriyle kesintiye uğrayabiliyor. Özellikle etrafta korkan birisi olduğunda, arılar daha da rahatsız edici olabiliyor. Onları kaçırmak ise o bitkiyi yakmakla mümkün. İşte detaylar...

ARILARI KAÇIRAN ÇÖZÜM: KAHVE YAKMAK

Arılar, oldukça gelişmiş bir koku alma duyusuna sahiptir. Keskin, yoğun ve yanık kokular, arılar tarafından potansiyel tehlike olarak algılanabilir. Arıcılıkta bile, kovanlarla çalışmadan önce arıları sakinleştirmek için duman kullanılır. Bu yüzden yanmakta olan kahve telvesi dumanı da arılar için rahatsız edici bir unsur haline gelir ve uzaklaşmalarına neden olabilir.

Dumanı keskin ve doğal olan kahve, hem insanların sağlığını tehdit etmiyor hem de kimyasal spreylerin zararlı etkilerinden uzak bir alternatif olarak sunuluyor.

NASIL HAZIRLANIR?

Kuru kahve telvesi veya öğütülmüş kahve, bir tabak ya da alüminyum folyo üzerine konularak yakılır. Hafif duman çıkaran bu yöntem, özellikle arıların kokuya karşı hassas olması nedeniyle onları kaçıracaktır.

Dumanı keskin ve doğal olan kahve, hem insanların sağlığını tehdit etmiyor hem de kimyasal spreylerin zararlı etkilerinden uzak bir alternatif olarak sunuluyor.