İçli Köfte, Ülkemizin eşsiz lezzetlerinden biri olup oldukça doyurucu özelliğe sahiptir. Porsiyon kontrol altında tutulduğu takdirde diyetinize tehdit unsuru oluşturmaz. Oldukça besleyici bir yemektir. İçli Köftenin iç harcı yörelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı yörelerde iç kıymada bazı yörelerde ise kuyruk yağından yapılmaktadır. İçli Köftenin içi hazırlanırken maydanoz, soğan, baharatın yanında arzunuza göre ceviz de ekleyebilirsiniz. Yapımı biraz zor olduğundan dolayı genellikle özel yemekler için yapılmaktadır.
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1/4 su bardağısu
2 yemek kaşığıirmik
1 yemek kaşığıun
100 gramkıyma(iki kez çekilmiş)
1 adetrendelenmiş kuru soğan
1 adetyumurta
1/4 çay kaşığıtuz
İç harcı için:
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
50 gram ince çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası
İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.
İÇLİ KÖFTE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
İçli köfteleri, kızartmak yerine haşladıktan sonra da servis edebilirsiniz.
İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?