İçinizi ısıtacak en kolay mantar çorbası tarifi: Kokusu ve lezzetiyle tarif sorduran çorbanın püf noktası…

Kışın soğuk günlerinde, içimizi ısıtan bir kase mantar çorbası gibisi yok. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz mantar çorbası kokusu ile evinizi sararken, lezzetiyle sofraya oturan herkesin tarifini sormasına neden olacak. Mantarın doğal aroması ve krema ile birleşince ortaya çıkan yumuşacık kıvam, soğuk günlerde hem doyurucu hem de rahatlatıcı bir seçenek oluyor. Hem yapımı çok kolay hem de herkesin sevdiği bir lezzet olan mantar çorbası oldukça doyurucu. Peki, mantar çorbası tarifi ne? İşte kokusu ve lezzetiyle tarif sorduran mantar çorbası…

HİLAL ÇAKIR

Soğuk kış günlerinde, sıcak ve lezzetli bir çorba içmek gibisi yok. Mantar çorbası, hem hafif hem de doyurucu yapısıyla sofraların vazgeçilmezi olmayı başarıyor. Kokusu, evinizi sararken, lezzeti ise herkesi bir araya getiriyor. Özellikle mantar ve krema birleşimiyle ortaya çıkan bu çorba, her kaşıkta sıcaklık ve mutluluk sunuyor.

KOKUSU VE LEZZETİYLE TARİF SORDURAN ÇORBANIN PÜF NOKTASI

Mantar çorbası tarifini yaparken tek dikkat etmeniz gereken şey, mantarların taze olması ve çorbanın kıvamını doğru ayarlamak. Kremanın yoğunluğu ve baharatlar, bu çorbanın en önemli püf noktası. Evde sadece birkaç malzemeyle, bir restoran kalitesinde çorba hazırlayabilirsiniz.

İÇİNİZİ ISITACAK EN KOLAY MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

500 gram taze mantar

1 adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu

200 ml krema

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)

Birkaç dal maydanoz (süsleme için)

MANTAR ÇORBASI HAZIRLANIŞI

Soğanı doğrayın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun.

Mantarları doğrayın ve soğana ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.

Üzerine un ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.

Ardından, sebze suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra, kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.

Çorbanın pürüzsüz olmasını isterseniz, blender ile çekebilirsiniz.

Son olarak, maydanoz ile süsleyin ve sıcak servis yapın.