İçi yumuşacık kek tarifi! Tabakta kırıntı bırakmayacaksınız, taptaze lezzet

Evde kabarık kek denemek isteyenler bu tarife göz atabilir. Enfes kokulu ve tadı damakta bırakan kek nasıl yapılır? İşte adım adım lezzet şöleni kek tarifi...

KADİR TEKİN

Sade ve lezzetli kek yapımını derledik. Tüm malzemelerin karıştığı kek nasıl kabarır? İşte kabarık ve lezzetli kek tarifi...

İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir kek tarifi:

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 su bardağı un

Yarım su bardağı kakao (isteğe bağlı)

Bir tutam tuz

Yapılışı:

Fırını 175°C'ye ısıtın.

Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın.

Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bu karışımı çırpmaya devam edin.

İsterseniz keke biraz kakao ekleyebilirsiniz, bu adım opsiyoneldir.

Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün.

30-35 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin ortasına bir çubuk batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.

Kekiniz piştikten sonra soğuması için bir süre bekleyin, ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!