İçi yumuşacık elyaf gibi kabarık muffin tarifi! Köpük sönmeden karıştırılmalı, nar gibi kızarıyor

Muffin ufak tefek ama lezzetli bir tatlı. Muffin malzemeleri iyice çırpılmalı. Peki nar gibi kızaran muffin nasıl yapılır?

Çay ve kahve eşliğinde lezzetli muffinleri deneyebilirsiniz. Muffin dağ gibi şişiyor. Peki lezzetli muffin nasıl yapılır?

Muffin Tarifi İçin Malzemeler

(30 muffin için)

4 yumurta

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

50 g labne peyniri (2 yemek kaşığı kadar, yerine tereyağı da kullanabilirsiniz, isteğe bağlı)

1,5 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta sarıları ile beyazları ayrılır. Beyazlar mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.

Bekletilir.

Diğer yanda yumurta sarıları ile şeker çırpılır.

Süt, sıvı yağ, labne peyniri, yoğurt ilave edilerek tekrar çırpılır.

Kuru malzemeler, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir. Karıştırılır.

Kıvamı biraz koyu gelebilir ama son olarak yumurta akları eklenir.

Kaşık ya da spatula yardımı ile aynı yönde karıştırılarak köpükler sönmeden hamur güzelce karıştırılır.

Bu arada fırın 170 derecede çalıştırılır.

Hamur kalıpların üzerinde 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde kalıplara paylaştırılır.

Fırına sürülür.

Yaklaşık 20-22 dk kadar pişirilir. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Afiyet olsun.