İçi yumuşacık dışı nar gibi kızarıyor: Kahvaltılık balon pişi tarifi

Balon pişi kahvaltıya özel yapılabilir. Işık derecede su ve süt ile karıştırılmalıdır. Balon pişi kabarıyor. Ve asla yağ çekmiyor. İşte pişi tarifi...

AKSAM.COM.TR

Lezzet deposu midenizi şenlendirecek balon pişiler nasıl yapılır? Adım adım nefis pişiler için bu malzemeleri evde bulundurun. İşte detaylar...

Balon Pişi ( Lokma) Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 paket instant maya

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

4,5-5 bardak un ( kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan bi hamur olacak )

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Su bardağı 200 ml

Balon Pişi ( Lokma) Tarifi Nasıl Yapılır?

Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım 5 dk mayanın kabarması için bekleyelim daha sonra tuz sıvı yağ ve unu ekleyip yoğuralım.

Çok sert bi hamur yoğurmayalım ne kadar yumuşak bir hamur o kadar puf puf kabaran pisiler elimizi hafif yağlayıp hamuru toparlayalım.

Hamurumuzun üzerini kapatarak ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım.

Tencereye yağı alıp ısıtalım mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp önce beze yapar gibi yuvarlayalım.

Daha sonra parmağımızla ortadan delik açıp daire sekli verelim ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ,pişilerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.