İçi tam pişiyor! Üstü nar gibi kızaran tarçınlı kek tarifi, çayın yanına...

Havuçlu tarçınlı kek mutfağı mis gibi kokutuyor. Çayın yanına yapabileceğiniz havuçlu kekin detaylarında neler var? İşte havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi...

KADİR TEKİN

Lezzetli kek yapılışını derledik. Havuçlu cevizli tarçınlı kek için adım adım tarifi deneyebilirsiniz. İşte tarifi...

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 adet havuç (küçük boyutta)

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!

Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.

Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.

Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.

Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.

Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.

Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.

Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.

Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

Havuçlu cevizli kekimiz servise hazır, deneyeceklere afiyet olsun.