İçi puf puf kahvaltılık pankek tarifi! Çocukların iştahını yüzde 100 artırıyor

İştahsız çocuklara göre bir tarif: Pankek. Bal, çikolata ve reçel ile tüketilebilen pankek nasıl yapılır? Dışı kızaran içi puf puf olan lezzetli pankek tarifinin detayları...

Pankek sempatik görünümü ve lezzetli tadıyla yemelere doyulmuyor. Bir o kadar da doyurucu olan pankek nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Pankeki en çok çocuklar seviyor. her renkte yapabileceğiniz pankek yapılışı da pek pratik. İşte tarifi...

KAHVALTILIK PANKEK İÇİN

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1. 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.

Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tüm malzeme pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

Yapışmaz tavayı ocağa alarak orta ateşte ısıtalım.

Pankek hamurundan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar aralıklı olarak tavaya dökelim.

Üzeri benek benek olmaya başlayınca hamurları spatula ile sırasıyla ters çevirelim.

Her iki yüzü de pişen pankekleri tavadan alalım.

Çikolata, reçel, bal veya meyveler eşliğinde servis edebilirsiniz.