Anne keki tarifi merak ediliyor. Keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarmalı. Peki anne kekinin püf noktaları neler?
ANNE KEKİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Dış kaplaması için;
Kavrulmuş susam
ANNE KEKİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım.
Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çok az daha çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Tüm malzemeler karıştığında kek harcımız hazır.
Kek kalıbımızı yumuşamış tereyağı ile yağlayalım ve her yerini susamla kaplayalım.
Hazır olan kek harcını kalıba boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
Soğuyan keki servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
Kekimizi dilimleyerek sıcacık çay eşliğinde servis edebiliriz.
Afiyet olsun!