İçi dışı etli tarifi! İçi dışı etli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

İçi dışı etli tarifi bugün Gelinim Mutfakta'da ekrana geliyor. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında mücadele hafta içi her gün izleyici karşısına çıkıyor. Peki, İçi dışı etli nasıl yapılır, malzemeleri neler? Haberimizin içerisinden içi dışı etli malzemelerine ve tarifine ulaşabilirsiniz.

Lezzetli ve farklı tarifleri ile ekrana gelen yemek yarışmasında bugün içi dışı etli yemeği yapılacak. Kanal D'de yayınlanan programda 4 gelin ve kayınvalide mücadele ediyor. Ekran başındaki izleyenler, İçi dışı etli nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt arıyor. İşte Gelinim Mutfakta içi dışı etli tarifi...

İÇİ DIŞI ETLİ MALZEMELERİ NELER?

Dış malzeme;

4 su bardağı ince köftelik bulgur

1 su bardağı irmik

200 gram yağsız kıyma

2 yemek kaşığı biber salçası( acı ise azaltılabilir)

2 yemek kaşığı un

2 yumurta

Sıcak su

İç malzeme;

500 gram yağlı kıyma

Yarım kg soğan

1 su bardağı ceviz(iri kıyım)

3-4 yemek kaşığı tereyağ( kıyma yağlıysa gerek yok)

Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz

İÇİ DIŞI ETLİ NASIL YAPILIR?

İnce kıyılmış kuru soğan, kıyma tencereye konur. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kıyma suyunu çekince tereyağ ilave edilir. Tereyağ ile biraz kavrulur. Tuz ve baharat atılır. İri kıyılmış ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. ☆Dış malzeme yapılışı=Büyük bir kabın içine ince bulgur konur. Üzerine çok az sıcak su gezdirilerek 10 dakika dinlendirilir. Biber salçası konur. Ara ara sıcak su ilave edilerek bulgurlar topaklanmaya başlayıncaya kadar ovulur. Bulgurlar topaklanmaya başlayınca kıyma ve önceden ıslatılmış irmik konur. İrmik ve kıyma görünmez hal alana kadar yoğrulur. Un ve yumurta konur. Tekrar yoğurulur. Yoğurulan içli köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Tam ortasına parmakla bastırılarak oyulur ve açılabildiği kadar açılır. Açılan kısma iç malzeme doldurulur ve kapatılır. Hazırlanan içli köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılır. İsteğe göre suyu kaynat limon suyu ve tuz atıp kaynat köfteleri suya at. Suyun yüzüne çıkınca sudan çıkartıp borcama at. Arzuya göre tereyağa salça atıp, azda su katıp köftelere dökülür. Nar ekşisi ve limon suyu çok yakışıyor.