AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun sağlık için birçok kürü var. Ancak hemen hemen her seferinde tüketilmesi konusunda ısrar ettiği en faydalı kürü, tüm vücudu temizler. İbrahim Saraçoğlu'nun bu kürü bağırsaklar ve midenin işlevsel fonksiyonunu artırarak besin atıklarını vücuttan atar.
Eski çağlardan beri kullanılan bu kür hakkında İbrahim Saraçoğlu uyarılarda da bulundu. Bir hafta boyunca düzenli yapılması gereken bu kür sonrası 5 gün tüketilmemeli.
Herkesin bildiği soğan kürü İbrahim Saraçoğlu'nun en meşhur kürüdür. Soğuk havalarla beraber yeniden gündeme gelen bu kür, tam bir hastalık savardır.
Yüksek oranda antibiyotik barındıran bu düzenli tüketilmesi tavsiye edilir. Saraçoğlu, kürü özellikle sindirim sorunu yaşayanlar ve ödem, iltihap, kist hastalıkları için tavsiye ediyor.
Güçlü bir mikrop sökücü özelliği olan soğan kürü vücutta biriken kimyasal bütün pislikleri söküp atar. Vücudun kendini yenilemesini sağlar. Bu yüzden aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
Bilim insanları tarafından da yapılan araştırmalarda soğan suyunun migren atalarından katarak gibi göz rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa fayda sağladığı ortaya çıkarılmıştır.
Bir adet kuru soğan
Bir çay kaşığı nane
İki su bardağı su
İki bardak suyu nane ile beraber kaynatın.
Daha sonra içine soğanı parçalayarak atın.
Nane hem güçlü bir iltihap söktürücüdür hem de soğanın kokusunu önler.
10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Ilık olması için bekleyin. Akabinde tüketin.
NOT: Kronik hastalığı olanlar uzmanlarına danışmalı