Lahana kürü merak ediliyor. Kansere karşı iyi geldiği bilinen lahana kürü nasıl yapılır? İşte yanıtı...
LAHANA KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Turşusu probiyotik özelliğe sahip
Turşunu yaparak beyaz lahanaya probiyotik özellik kazandırabilirsiniz. Ancak turşu içine eklenen tuz, probiyotik miktarının azalmasına neden olabilir. Probiyotikler bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerdir. Bağırsakların sağlıklı olmasını sağlayarak bir çok hastalığa karşı vücudu korurlar. Sadece unutulmaması gereken şey turşuyu mutlaka sirke ile hazırlamak ve olgunlaştığında hem lahanasını yemek hem de suyunu içmek.
Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu Tarifi) İçin Malzemeler
4-5 adet beyaz lahana yaprağı
4-5 dal maydanoz
750 ml su
Suyu bi tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayan suya lahana ve maydanozu ekleyip kapağı kapalı 7 dk kadar kaynatıyoruz. Aşağıdaki şekilde tüketiyoruz;
İlk 5 gün: Her gün sabah ve akşam bir su bardağı
İkinci hafta :Her gün bir su bardağı
Üçüncü hafta :İki günde bir su bardağı
Dördüncü hafta:Üç günde bir su bardağı
Beşinci hafta :Yedi günde bir su bardağı
Not: Zayıflamak için yaptığımız bu kür aynı zamanda toksin atıcı, arındırıcı ve kansere karşı koruyucudur.