Her gün 1 bardak tüketilmeli! İbn-i Sina'nın virüslere savaş açan asırlık reçetesi...

İbn-i Sina hastalıklara karşı birçok fayda sağlayan besini tam bin yıl önceden duyurdu. Bu besinin virüslere karşı adeta savaş açtığı biliniyor. Her gün tüketilmesi gereken besin, tam bir şifa deposu olarak geçiyor. İşte İbn-i Sina'nın bin yıllık reçetesiyle ilgili detaylar…

İbn-i Sina, vücudun hastalıklarla mücadele edebilmesi için C vitaminini tavsiye ediyor. Asırlık reçetesinde önerdiği besinle dikkatleri üzerine çeken İbn-i Sina, özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bu besinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

İBN-İ SİNA'NIN ASIRLIK REÇETESİ

İbn-i Sina vücut direncini hastalıklara karşı arttırmak için şalgamı tavsiye ediyor. Virüslerin baş düşmanı olan şalgam, özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde aktif rol oynuyor. İbn-i Sina'nın asırlık reçetesi, günümüzde de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

ŞALGAMIN VİRÜSLERE KARŞI FAYDALARI

İbn-i Sina tarafından asırlar önce yazılan reçete, virüslere karşı adeta savaş açıyor. Reçetesinde şalgamın faydalarından bahseden İbn-i Sina, verdiği formülle günümüze de ışık tutmaya devam ediyor. İşte şalgamın söz konusu faydaları;

Doğada bulunan en güçlü antibiyotik ve antibakteriyel besin olarak biliniyor. İçerisinde yüksek oranda hem magnezyum hem potasyum hem de C vitamini barındırıyor. Ayrıca üst solunum yolları hastalıklarına birebir fayda sağlıyor. Boğaz ağrısı ile öksürük tedavisine yardımcı oluyor.

İçerdiği C vitamini güçlü bir likopen maddesi olarak biliniyor. C vitamininin temel taşı likopen mineralleri olarak biliniyor. Kış boyunca düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücuda virüsler giremiyor.

İbn-i Sina şalgamın hem virüslerin engellemesine karşı fayda sağladığını hem de sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu açıklıyor. Kabızlık sorunlarına çözüm olan şalgam, bağırsakların fonksiyonel sistemini çalıştırıyor. Diyet yapmak isteyen kişiler için de şalgam önerilebiliyor.

Anti-kanser özelliği bulunan şalgam, hücrelerin deforme olmasını engelliyor. Ayrıca kanda bulunan demir oranını arttırıyor ve kan akışını düzenlemeye yardımcı oluyor. Bunun sonucunda da vücuttaki enerji depoları hareket ederek tümörün oluşması engelliyor.

Şalgamın hem saçlara hem de cilt kelerine faydası bulunuyor.

Her gün bir bardak tüketilen şalgam suyu hem akciğeri hem de karaciğeri toksinlerden temizliyor.