AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Nar Antik dönemlerden itibaren cennet meyvesi olarak bilinir. İbn-i Sina da kitabında nar hem şifa kaynağı hem meyve hem de dengeli bir besin olarak öne çıkarmıştır.
Nar sindirimi sağlayan, bağışıklığı güçlendiren bileşenlerle dolu bir meyve.
İbn-i Sina'nın tıp anlayışına göre narın farklı bölümleri (meyvesi, kabuk ve suyu) çeşitli tedavilerle kullanılabilen birer doğal ilaç olarak kullanılabilir. Besleyici içeriğiyle hem beden hem de zihinsel sağlık katkısının bulunduğuna inanan İbn-i Sina, narı insan sağlığı için mucizevi bir meyve olarak görmüştür.
İBN-İ SİNA'DAN NARIN FAYDALARI
Ekşi nar safrayı baskılar ve akıntıların organlara ulaşmasını engeller
Bütün nar çeşitleri temizleyicidir
Nar taneleri kötü yaraların ve dolamaların üzerine sürülür
Nar çiçeği yaraları iyileştirir
Bal ile karıştırılmış ve güneşte bekletilmiş tatlı nar suyu göz yanmasına iyi gelir
Tüm nar çeşitleri çarpıntıya iyi gelir
Kavrulmuş nar hamile kadınlarda iştah açar
Ateşli hastalıklarda tok karnına nar suyu içilmesi tavsiye edilir
Balla birlikte yenen nar taneleri ülsere iyi gelir
İBN-İ SİNA'DAN NARIN ZARARLARI
Tatlı nar mideye iyi gelirken, ekşisi mideye zarar verebilir.