İbn-i Sina'nın şifa reçetesi: Balı narla karıştırın! Resmen o sorunu kökünden çözüyor

İbn-i Sina kış meyvesi olan narı farklı şekillerde ilaç hazırlamasıyla dikkat çekiyor. Çünkü narın çiçeği, yaprağı, çekirdeği, kabuğu ve suyu tam bir şifa kaynağı. İbn-i Sina insan sağlığı için önemli bir meyve olan narı balla tüketmeyi öneriyor. İşte nedeni ve narın faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Nar Antik dönemlerden itibaren cennet meyvesi olarak bilinir. İbn-i Sina da kitabında nar hem şifa kaynağı hem meyve hem de dengeli bir besin olarak öne çıkarmıştır.

Nar sindirimi sağlayan, bağışıklığı güçlendiren bileşenlerle dolu bir meyve.

İbn-i Sina'nın tıp anlayışına göre narın farklı bölümleri (meyvesi, kabuk ve suyu) çeşitli tedavilerle kullanılabilen birer doğal ilaç olarak kullanılabilir. Besleyici içeriğiyle hem beden hem de zihinsel sağlık katkısının bulunduğuna inanan İbn-i Sina, narı insan sağlığı için mucizevi bir meyve olarak görmüştür.

İBN-İ SİNA'DAN NARIN FAYDALARI

Ekşi nar safrayı baskılar ve akıntıların organlara ulaşmasını engeller

Bütün nar çeşitleri temizleyicidir

Nar taneleri kötü yaraların ve dolamaların üzerine sürülür

Nar çiçeği yaraları iyileştirir

Bal ile karıştırılmış ve güneşte bekletilmiş tatlı nar suyu göz yanmasına iyi gelir

Tüm nar çeşitleri çarpıntıya iyi gelir

Kavrulmuş nar hamile kadınlarda iştah açar

Ateşli hastalıklarda tok karnına nar suyu içilmesi tavsiye edilir

Balla birlikte yenen nar taneleri ülsere iyi gelir

İBN-İ SİNA'DAN NARIN ZARARLARI

Tatlı nar mideye iyi gelirken, ekşisi mideye zarar verebilir.

Resmen böbrekleri bitiriyor! Lezzetine kanmayın, hastanelik ediyor