İbn-i Sina'nın kireçlenme reçetesi! 15 dakikada diz ağrısını azaltıyor

Tıp dünyasının önemli isimlerinden İbn-i Sina diz ağrıları için bir sebzenin gücünden yararlanmayı öneriyor. Bu yöntemle 15 dakikada diz ağrıları azalıyor ya da bitiyor. İşte İbn-i Sina'nın kireçlenmeyi bitiren reçetesi...

Dizlerde kireçlenme yoğun diz ağrılarına neden oluyor. Özellikle ileri yaşta görülen diz kireçlenmesi, zamanla yürümeyi zorlaştırır. Kas ağrısından dolayı şifa arayanlara çare bulan İbn-i Sina yıllar önce dizlerdeki kireçlenmeye bir sebzenin iyi geldiğini bulmuş. İbn-i Sina kireçlenme için beyaz lahanayı öneriyor.

Diz kireçlenmesinde tedavi yöntemi kişinin sağlık durumuna göre belirlenir. Bazen 15-20 dakikalık soğuk uygulamalar da faydalı olabilir. Kilo almamak da kireçlenme konusunda fayda sağlar. Peki, İbn-i Sina neler öneriyor?

İBN-İ SİNA'DAN DİZLERDEKİ KİREÇLENMEYİ BİTİREN YÜZYILLIK YÖNTEM

Beyaz lahana tam bir şifa deposudur. ibn-i Sİna lahananın toksin atmada güçlü bir etkisi olduğunun altını çizer. Yüzyıl önce yaşanan diz ağrılarını bitiren yöntem ise halen etkilidir.

Kaynatılan uzun ve geniş yapraklı lahanaları diz ya da sırtta ağrı olan bölgeye sarın streçleyip üzerine de ılık havlu serin her gün 15 dakika yaptığınız bu yöntem sayesinde kireçler kemik aralarında yumuşar ve idrar yoluyla vücutta atılır.

Bu durumu hızlı ve destekli hale getirmek için aynı zamanda 2 yaprak lahana 2 tel maydanoz ve yarım limonu blendırdan geçirin. 3 günde bir bir bardak için. Kireçleri daha hızlı vücuttan atarsınız.

DİKKAT

Bu kürler kireç ve diz ağrılarını azaltır. Ancak şiddetli olan diz ağrıları için bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.