Hafızayı güçlendiren 3 baharat

Baharatlar hem lezzet hem şifa dağıtıyor. İbn-i Sina'nın ''Hafızayı kuvvetlendirir'' dediği baharatları bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Güçlü hafıza hepimizin sahip olmak istediği bir şey. Fakat hem yediklerimiz hem de yaşantımız güçlü hafızayı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle güçlü hafıza için özellikle bazı baharatlara mutfakta yer açmak gerekiyor.

Zencefil, zerdeçal ve hardal adını sık duyduğumuz baharatlar arasında yer alıyor. Peki, bu baharatların lezzeti bir yana hafızayı güçlendirdiğini biliyor muydunuz? İbn-i Sina El-Kanun Fi't-Tıbb kitabından zencefilin, zerdeçalın ve hardalın faydalarını bir araya getirdik.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.