İbn-i Sina'nın favori tohumu! Yoğurda bir kaşık atan hastalık yüzü görmüyor...

İbn-i Sina keten tohumunu özelikle vurguluyor. Ünlü tıp alimi İbn-i Sina beyin ve hafızanın da şifası olan keten tohumunu hastalarına yıllar önce tavsiye ediyor. Keten tohumu yoğurda katılarak tüketilebilir. Keten tohumu metabolizmayı hızlandırıyor. Peki keten tohumunun faydaları neler?

Sağlıklı yağlar içeren keten tohumu öğütülerek tüketilir. Peki keten tohumunun faydaları nelerdir? İşte detayları...

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI

Sağlıklı yağ içeren tohumlar, son zamanların beslenme trendlerinde sıkça yer alıyor.

Özellikle keten tohumu, aktarların en çok sattıklarından.

Kanserden diyabete vücudu birçok rahatsızlıktan koruyan keten tohumunun en önemli faydalarından biri zayıflamaya yardımcı olması.

Keten tohumunun, yoğurtla birlikte tüketilmesi öneriliyor.

İçeriğinde yüksek miktarda doymuş ve doymamış yağ asitleri, potasyum, çinko, magnezyum, bakır ve demir bulunan keten tohumu yine bir başka faydalı yiyecek olan yoğurt ile bir araya geldiğinde vücut için adeta bir süper besine dönüşüyor.

Yoğurt, bu karışımda hem tüketimini kolaylaştırıyor hem de probiyotik ihtiyacınızı karşılıyor. Hazımsızlık gidermesi ile de şişkinliği azaltıyor.

İşte keten tohumlu yoğurdun etkileri...

Uyku öncesi bir kase yoğurda ekleyeceğiniz 1 kaşık keten tohumu, göbek bölgesindeki yağlar başta olmak üzere zayıflamanızı kolaylaştıracaktır.

Keten tohumu yoğurt kabızlık sorunu olanların da boşaltım sistemlerinin rahatlamasına yardımcı olur.

Metabolizmanın hızlanmasını yağlayan keten tohumlu yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendirir.