İbn-i Sina'nın dolabının baş köşesinde duruyor! Zihni arındırıyor, hücreleri yeniden doğuruyor

Çörek otu tıp doktorlarının övgüsünü sık sık alan bir besin. Çörek otu sağlıklı yaşam pratiğinde tüketilmelidir. Bal ile de tüketilebilir çay formunda da içilebilir. İşte çörek otunun devasa şifaları...

HABER MERKEZİ

Çörek otu tamamen doğal bir ottur. Çörek otu iltihap önleyici ve yenileyicidir. Peki çörek otu hangi hastalıklara tesir eder?

ÇÖREK OTUNUN BİLİMSEL OLARAK KANITLANAN FAYDALARI

-Bağışıklık sistemini destekler

-Sindirim sistemini düzenler, gaz ve şişkinliği azaltır

-Hafızayı güçlendirir, zihin açıklığı sağlar

-Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına iyi gelir

-İltihap giderici özelliği vardır

-Eklem ağrılarını hafifletir

-Kötü kolesterolü düşürür

-Alerji ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarında etkilidir

ÇÖREK OTUNU NASIL TÜKETMELİYİZ?

1. Bal ile karışım:

1 tatlı kaşığı çörek otunu, 1 tatlı kaşığı balla karıştırıp sabah aç karna tüketin. Bağışıklık için doğal kalkan!

2. Bitki çayı şeklinde:

1 çay kaşığı çörek otu, bir dilim taze zencefil ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırılıp 6 dakika demlemeyle sağlıklı bir bitki çayı hazırlanabilir.

3. Yoğurtla karışım:

3 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı çörek otu ekleyin. Uyku öncesi tüketildiğinde hem rahat bir uyku sağlar hem de yağ yakımını destekler.