İbn-i Sina'nın asırlık cilt reçetesi! Günde 100 gram tüketen farkı görüyor...

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği bir besin, adeta asırlık reçete yerine geçiyor. Cilt sağlığına oldukça fazla fayda sağlayabilen söz konusu besinden günde 100 gram tüketilmesi tavsiye ediliyor. Parlak ve pürüzsüz bir cilt isteyenlerin tercihi olabilen o besini, İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdi. İşte söz konusu besin…

İbn-i Sina'nın önerdiği besin, sağlık açısından birçok fayda sağlayabiliyor. Nitekim günde 100 gram tüketilmesi önerilen besin, özellikle cilt sağlığına yararlı olabiliyor. İbn-i Sina'nın asırlık reçetesi olarak görülebilen besin, günümüzde de sıklıkla tüketilebiliyor.

Ciltte pürüzsüzlük etkisi oluşturabilen o besin, kas fonksiyonlarının korunmasına da faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği besin, özellikle cilt için tercih edilebiliyor.

İBN- SİNA'NIN CİLT İÇİN ÖNERDİĞİ BESİN

İbn-i Sina, doğal çözüm yöntemleri ile asırlar öncesinden günümüze adeta ışık tutmaya devam ediyor. İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında kuru kayısının faydaları ele alınıyor. Başta cilt sağlığı olmak üzere pek çok faydası bulunan kuru kayısıyı İbn-i Sina asırlar öncesinden duyurdu.

KURU KAYISININ YARARLARI

İbn-i Sina'nın önerdiği kuru kayısı, insan sağlığı için birçok fayda sağlayabiliyor. İşte kuru kayısının faydalarından bazıları şu şekilde;

Cilt parlaklığına faydalı olabilir.

Kuru kayısı yağı, ciltte parlak ve pürüzsüz bir görüntü oluşabilmesi için cildin canlanmasına yardımcı olabilir.

Kuyu kayısı suyu; egzama, uyuz ve güneş yanığının sebebiyet verdiği kaşıntıların tedavi sürecine faydalı olabilir.

Cilt problemlerinin tedavi aşamasında destekçi olabiliyor.

Diğer faydalarından bazıları;

Göz sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.

Kasların beslenmesine faydalı olabilir.

Solunum yollarını rahatlatmaya faydalı olabilir.

Sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olabilir.

GÜNLÜK TÜKETİM MİKTARI

Kuru kayısının her 100 gramında ortalama 48 kalori bulunuyor. Bu sebeple ölçülü bir şekilde tüketilmesi öneriliyor. 1 kase tüketilen yaş meyvenin kuru hali yenildiğinde, söz konusu oranın yarım kase olması önerilir.

Spor yapanlar için de enerji kaynağı olarak gösterilebilen kuru kayısının, günde 4 taneden fazla tüketilmesi önerilmiyor. Bunun yanı sıra diyabet hastalığı olanların doktora danışmadan kayısı tüketmeleri tavsiye edilmiyor.

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında da yer alan kuru kayısının aşırı tüketilmesi bazı sağlık problemlerine de neden olabilir. Nitekim kilo kontrolü ile ilgili sorun oluşabileceği gibi içerdiği şeker nedeniyle de problem oluşturabilir. Ek olarak kan şekerinin yükselmemesi için de dikkatli bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilir.

İbn-i Sina'dan zehir gibi hafızanın reçetesi! O besini tüketenler zeka küpü oluyorlar