İbn-i Sina yüzyıl önce önerdi! Antibiyotik zengini besini çiğ tüketin...

İbn-i Sina yüzyıl önce besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Antibiyotik bakımından zengin olan o besinin ise mutlaka çiğ tüketilmesi gerektiğini söyledi. İşte İbn-i Sina'nın çiğ tüketilmesini tavsiye ettiği antibiyotik zengini besin...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İbn-i Sina asırlar yıl önce yazdığı tıp kitabında doğada sağlığa faydalı birçok besinden bahsetti. Şifa kaynağı olan besinlerin hastalıkları bitiren yöntemlerini paylaştı. İbn-i Sina özellikle en sık yaşanan rahatsızlıklardan biri olan sırt ağrısına mucize bir çözüm sundu. Sırt ağrılarını kökten çözen yöntemin nasıl uygulanacağını da anlattı.

Antibiyotik deposu olan o besinin çiğ tüketilmesini tavsiye eden İbn-i Sina faydaları hakkında da konuştu.

İBN-İ SİNA'DAN SIRT AĞRILARINI BİTİREN ŞİFA KAYNAĞI BESİN!

İslam doktoru İbn-i Sina, sarımsağın dayanılmaz sırt ağrılarına şifa olduğunu söyledi. Allisin birleşeni barındıran sarımsak sırtta oluşma ihtimali olan kemik, fıtık ya da omurgadaki hasar nedeniyle oluşan ağrılarını bitiriyor. Kemik yapısını güçlendiren allisin maddesi asit oranını sabit tutarak kemiklerin sıvı oranını dengeler. Bu sayede günde 2 tane çiğ tüketilen sarımsak sadece sırt ağrısını değil tüm kemik ağrılarını kökünden çözer.

ÇİĞ SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI

Çiğ sarımsak barındırdığı en saf vitamin ve mineralleri vücuda direk işlemesini sağlar. Bu yüzden Alim İbn-i Sina, sarımsağın çiğ tüketilmesini tavsiye eder.

Vücutta antibiyotik görevi gören sarımsak bağışıklığı hastalıklara karşı güçlendirir.

Hücrelerin deformasyona uğramasını engelleyerek kanser riskini ortadan kaldıran çiğ sarımsak ayrıca oluşmuş kanserli hücrelerle savaşmayı da hızlandırır.

Yapılan araştırmalarda da bilim insanların sarımsağın insan sağlığı üzerinde özellikle solunum hastalıklarını bitirdiğini tespit etmiş.

İbn-i Sina'dan tüm hastalıklara şifa karışım! Kur'an-ı Kerim'de geçen besinler...